miercuri, 3 septembrie 2014

FILM: The fault in our stars (2014)






Descriere:

" Desi un medicament miraculos i-a prelungit viata, Hazel Grace Lancaster, in varsta de 16 ani, are impresia ca de cand se stie a fost <<in faza terminala>>. Insa atunci cand fermecatorul Augustus Waters, suferind si el de aceeasi boala cumplita apare la intalnirile unui grup de suport unde merge Hazel, povestea fetei v-a fi complet rescrisa.
Spirite inrudite, impartind acelasi farmec si acelasi simt al umorului, Hazel si Gus incep o cursa contra cronometru in care invata ce inseamna sa iubesti. "




Impresii:

Avand premiera in 2014, filmul "The fault in our stars" (Sub aceeasi stea) este ecranizarea romanului cu acelasi nume, scris de John Green. El prezinta povestea de iubire traita de doi tineri, ambii afectati de cancer, de la inceputurile ei si pana la tristul final. Eroii principali, asa cum spune si descrierea, sunt Hazel Grace Lancaster si Augustus Waters (aka. Gus), care se cunosc la grupul de sustinere pentru adolescenti ce au cancer. Istorisirea urmareste dezvoltarea relatiei dintre cei doi de la inceputurile lor - momentul cand se intalnesc in grupul de suport, urcusurile si coborasurile relatiei (de prietenie la inceput si de cuplu mai tarziu) - crizele determinate de boala de care sufera, calatoria la Amsterdam, intalnirea cu scriitorul preferat, vizita in casa Annei Frank, cat si finalul atat de putin asteptat. O poveste despre dragoste, despre lupta pentru supravietuire, despre altruism, despre "suflete nascute sub o stea potrivnica".




Rolul principal feminin i-a fost oferit tinerei actrite Shailene Woodley , o stea in deplina urcare - cum ar zice englezul, o pustoaica (bine, e mult spus pustoaica la 22 de ani, dar totusi) care are deja la activ o serie de roluri impresionante si promite enorm de mult prin talentul si atitudinea de care da dovada. Asadar, o alegere inteleapta pentru personajul Hazel Grace. Rolul lui Augustus Waters a fost ocupat si el de noul idol al tinerelor doamne si domnisoare: Ansel Elgort. Desi proaspat aparut pe ecrane (si-a facut debutul in anul 2013) - caci obisnuia sa fie totodata model si DJ - , a jucat deja roluri importante in filme de asemenea importante (Sub aceeasi stea, Divergent) impresionand publicul larg. Pe scurt, actorii au fost o alegere inspirata, unul din plusurile filmului.



Pot sa spun ca am fost norocoasa sa citesc cartea inainte de a vedea filmul, pentru ca am cunoscut detalii ale povestii lor care in film au fost omise. Nu zic ca este unul din filmele care rupe cateva bucati din carte, le ecranizeaza si ajungi sa te uiti stupefiat intrebandu-te unde naiba a disparut jumatate din actiune. E normal ca un film sa nu poata sa redea perfect fidel anumite detalii sau scene, iar acesta este unul dintre filmele care se apropie de adevarul scris intr-o proportie satisfacatoare. Dar cred ca senzatia e cu mult mai placuta atunci cand cunosti deja si ceea ce se petrece "in spatele cortinei". 


Ca o concluzie, filmul nu este unul care intra pe lista mea de favorite, dar cu siguranta este un film bun pe care l-as recomanda. De la actiune la actori extraordinari, filmul are tot ce ii trebuie pentru a fi un romance dramatic excelent. E posibil sa nu se ridice la asteptarile unor persoane care au citit deja cartea (posibil ca acesta sa fie unul din motivele pentru care nu am fost innebunita dupa film), dar garantez ca este destul de aproape de povestea scrisa in asa fel incat lucrul acesta sa nu fie un impediment. Enjoy !



Siii trailer-ul :




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu