marți, 16 septembrie 2014

FILM: Winter's tale (2014)




Descriere:


"De la un New York feeric cand tropotul cailor strabatea zgomotos strazile lungi si pietruite, iar onoarea era aparata cu pistolul, pana la orasul modern acoperit de cladiri zgarie-nor, vesnic treaz, filmul <<Poveste de iarna>> infaptuieste miracole si uneste destine.
Dupa secole de intuneric, vise despre o iubire neinteleasa si o permanenta lupta cu sine, un barbat isi recupereaza amintirile si descopera incredibilul destin care il asteapta. "



Impresii:

Filmul "Winter's tale" (tradus fidel ca "Poveste de iarna"), a avut premiera in tara noastra in 2014, fiind realizat in regia lui Akiva Goldsman. Este o drama romantica excelenta, cu elemente de mister, fantezie si actiune bine impletite. Avertizez ca ocupa un loc destul de inalt in lista mea de filme lacrimogene, asadar pot cu usurinta sa spun ca a fost un film foarte bun.


" Everything tonight is
magic"


O sa incep prin a rezuma putin povestea filmului si o sa ma straduiesc sa nu dau detalii care sa-i strice misterul. Intr-o lume in care lupta se duce in mod subtil intre oameni, demoni si ingeri ce traiesc impreuna in trupuri omenesti pe pamant, Peter Lake - un tanar care a fost abandonat de parintii sai inca din fasa - cauta sa duca la indeplinire miracolul pentru care a fost nascut - acela de a salva de la moarte o fata roscata. Misiunea sa insa este constant impiedicata de Pearly Soames - conducatorul demonilor din New York (demoni a caror slujba este aceea de a impiedica infaptuirea tuturor miracolelor). Urmeaza deci o serie de intamplari pline de tensiune si romantism, de schimbari de situatie si momente surprinzatoare care duc la un final imposibil de ghicit in prima parte a filmului. 






Sa vorbim putin despre cast. Probabil ca unul dintre argumetele faptului ca filmul este unul foarte bun este dat si de actorii mari si extraordinar de buni care joaca in acest film. Rolul principal - Peter Lake - i-a fost oferit lui Colin Farrell, un actor cu un istoric cinematografic impresionant care, zic eu, a facut inca o data senzatie cu rolul din "Winter's tale". Alte nume rasunatoare ar mai fi Will Smith in rolul Judecatorului (ok, recunosc, asta a fost o alegere destul de ciudata, dar reusita pana la urma), Russel Crowe in rolul lui Pearly Soames, Jennifer Connelly in rolul Virginiei Gamely (nu stiu daca doar mie mi se pare, dar femeia asta este intr-adevar frumoasa), Jessica Brown Findlay in rolul lui Beverly Penn si chipesul Matt Bomer in rolul tatalui lui Peter. Desigur, si actorii pe care nu i-am precizat au avut o importanta aparte in imbunatatirea filmului.





In concluzie, recomand "Winter's tale" tuturor iubitorilor de fantastic, de romantism, de drama, de mister si mai ales celor care iubesc filmele lacrimogene. Povestea in sine este extrem de captivanta, iar legaturile ce iau nastere intre personaje, peste poate de emotionante. Enjoy ! 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu