miercuri, 27 august 2014

FILM: The Hunger Games (2012)



Descriere:


" Într-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord se întinde naţiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic şi sângeros - Jocurile Foamei.
Douăzeci şi patru de adolescenţi sunt răpiţi de lângă familiile lor şi aruncaţi în luptă pe viaţă şi pe moarte, televizată şi urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă faimos, bogat şi... viu. Cine va câştiga cursa nebună pentru supravieţuire? "



Impresii:


Am ales ca prima postare a blogului filmul The Hunger Games (Jocurile Foamei pe romaneste) pentru ca este unul dintre filmele mele preferate, iar faptul ca am postat mai intai impresiile filmului, urmand sa postez mai apoi detalii despre carte, se datoreaza faptului ca am vazut filmul inainte de a citi cartea. Filmul a fost realizat dupa primul volum al trilogiei cu acelasi nume, scrisa de Suzanne Collins si prezinta, asa cum o spune si descrierea, viitorul postapocaliptic al unei zone din fosta America de Nord.

O sa incep prin a spune ca am fost extrem de multumita de alegerea actorilor, cum nu se putea mai potrivita dupa parerea mea: Jennifer Lawrence in rolul principal - Katniss Everdeen, Josh Hutcherson - Peeta Mellark si Liam Hemsworth in rolul lui Gale Hawthrone. Filmul in sine urmareste destul de fidel povestea scrisa ( e adevarat, e foarte greu ca un film sa se ridice la nivel de egalitate cu cartea, dar in mod placut surprinzator, acest film a atins un nivel multumitor ) si, din punctul meu de vedere, este si jucat foarte bine. De la personaje si pana la actiune si idile, filmul reuseste sa transmita in totalitate emotia, sentimentele si tensiunea atat de necesare pentru atragerea publicului numeros. 

Pe scurt (nu vreau sa ruinez farmecul) , filmul prezinta a 74-a editie a Jocurilor Foamei, o sarbatoare impusa de Capitoliu celor 12 districte din Panem, care implica selectarea de catre fiecare district a unei perechi de tributuri din randul adolescentilor, plasarea lor intr-o tribuna in care acestia sunt furtati sa se lupte si sa infrunte calamitati naturale pana cand ramane un singur supravietuitor. Katniss si Peeta sunt reprezentantii districtului 12, cei care il vor avea ca mentor pe singurul castigator precedent al jocurilor foamei: Haymitch Abernathy si care vor infrunta celelalte 22 de tributuri si vor sfida conducerea jocurilor in cautarea invingatorului. Rasturnarile de situatie, aliantele si dezbinarile, situatiile limita si tensiunea se gasesc la tot pasul, iar finalul neasteptat incheie admirabil acest film.

Nu stiu daca e nevoie sa o mai spun, dar recomand cu caldura The Hunger Games 2012, ca fiind unul dintre cele mai bune filme "proaspat" aparute tuturor iubitorilor de filme aventuroase, sf. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu